Merel Barends

Geboren in 1980 op de wonderschone maar verder niet bijster interessante Veluwe. Ik had graag de nieuwe Shirley Temple willen worden, maar kwam er tijdig achter niet over de vereiste kwaliteiten te beschikken. Vanaf die tijd ging ik koortsachtig op zoek naar de talenten die ik dan wel bezat - en zo is 't allemaal begonnen.

Als peuter kraste ik al over mijn prentenboeken heen om naar eigen inzicht verbeteringen aan te brengen. Aangezwengeld door o.a. Muffel en Plums sublimeerde de Drang Tot Creatie in 'n studie dramaschrijven en daarna illustratieve vormgeving op de HKU. In 't maken van strips/beeldverhalen heb ik 'n bevredigende manier gevonden waarop ik schrijven en tekenen kan samensmeden. Inspiratiebronnen voor mijn verhalen varieeren van Sartre tot Dr. Phil, van Elizabeth Bathory tot Paris Hilton. Mr. Crumb en vooral mr. Diana hebben me geleerd om op papier nooit concessies te doen en niet terug te schrikken voor m'n eigen ranzige gedachten, dus beide heren mogen in dit stukje niet onvermeld blijven.

Hoop en ambities: striptekenen, animatiefilms maken, boeken schrijven, naar New York emigreren, rond m'n 40ste rijk, beroemd en verbijsterend gelukkig terugverhuizen naar NL en uitgenodigd worden om gezellig over mezelf te babbelen in Zomergasten.

De website van Merel.