Mattt Baaij

Bunbun werd in 2004 geboren. Mattt Baaij was destijds druk bezig met afstuderen (HKU - illustratie) en liep nog stage. Alles wat hij tekende, werd door zijn docenten en stagebegeleiders beoordeeld, dus er was behoefte aan iets waar niemand zich mee bemoeide. Er verschenen er een paar handgetekende stickers in het straatbeeld. Toen kwam er een animatieklusje... en waarom niet dat konijntje gebruiken dat hij de hele tijd tekende?

Hallie Lama stelde voor eens een paar stripjes voor het internet te tekenen en al snel was er een online plekje met alle Bunbun stripjes, animaties en foto's bij elkaar. Elke keer als Mattt werd uitgenodigd mee te doen aan een stripinitiatief, animatiewedstrijd of kunstexpo liet Bunbun zijn lange witte oren zien.

Op 19 mei 2014 wordt Bunbun 10 jaar. Naast talloze boekjes in eigen beheer zijn er 2 Bunbun-albums uitgegeven door Uitgeverij Syndikaat. Mattt is al bijna net zo lang werkzaam als zelfstandig tekenaar en als er tijd voor is, worden er nog altijd konijntjes getekend, geanimeerd, geplakt en geschilderd.