Adventskalender

December 2014 zijn tekenaars van De Inktpot met collega’s van Pure Fruit (Kiel, Duitsland) in ‘duel’ gegaan om samen De(r) Adventskalender te maken. Een online variant op de welbekende papieren adventskalender, waarbij aftellend naar Kerst elke dag één luikje mag worden opengemaakt.

Op beider openbare Facebook-pagina's verscheen elke dag één paneel van een stripverhaal, om en om getekend door een Duitse en een Nederlandse tekenaar. Er was geen tevoren uitgeschreven scenario: de tekenaars reageerden op elkaar en alle voorgaande panelen. Elke tekenaar had 24 uur de tijd om de tekening te maken en werkte, om beide partijen gelijke kansen te geven, in het Engels. ‘De(r) Adventskalender’ begon met een nummer 0 op 30 november, en eindigde op de dag vóór kerst, 24 december. In totaal hebben 25 tekenaars meegewerkt.

De hele strip is online te lezen op ISUU.com. En hier kun je er een PDF (4,3 Mb) voor thuisgebruik van downloaden.

Deelnemende tekenaars, in volgorde van de kalender: Lucas Dymni, Niels Bongers, Matthias Latza, Toni Helm, Pani Agata, Milou van Montfoort, Volker Sponholz, Johua Peeters, Petra Böckmann, Tobi Dahmen, Gregor Hinz, Niels de Hoog, Chicken Willi, Wilbert van der Steen, Franziska Ludwig, Albo Helm, Tim Eckhorst, Ronald van der Heide, Jens Rassmus, André Slob, Sarah Roloff, Calliope den Ouden, Stefan Röll, Danibal en Tine Pape.

Facebook-pagina van De Inktpot en van Pure Fruit.